2025

15- 16. oktober 2025
Vikingskipet, Hamar

-vi søker deltakere

Nå kan du bli med på NM i Maskinoppvask 2023

NM er så langt arrangert 6 ganger tidligere på SMAK messen på Lillestrøm. BFSN som nå har blitt Storkjøkkenleverandørene i NHO Service og Handel, har utviklet og stått som arrangør av konkurransen fra start og frem til i dag. 

Det aller første NM ble arrangert i 2006 og den aller første norgesmester ble Viknaraja Sithamparajah fra Soria Moria Konferansesenter i Oslo. André Jørgensen fra Stine Sofie-senteret og Bezaneta Batalevic fra Nortura delte seieren i NM i maskinoppvask 2020. Deltagerne i NM kommer fra hele bransjen, som kantiner, institusjoner, sykehus og sykehjemkjøkken, hoteller, restauranter osv. Som arrangør har vår viktigste ambisjon med konkurransen, vært å løfte frem en oppgave og et fag som ofte ikke kommer så mye frem i lyset. Vi er også opptatt av at det settes et ekstra fokus på hygiene på storkjøkkenet og at opplæring i dette faget blir gitt i tråd med gjeldende forskrifter og lovreguleringer. 

Konkurransen fungerer slik: To og to deltagere konkurrerer mot hverandre i 20 minutter. Fire dommere bedømmer innsatsen til hver enkelt og poengene deles ut gjennom at alle oppgaver kan maks gi 12 poeng. Det trekkes poeng for oppgaver som ikke løses på best mulig måte i forhold til de 12 hovedkriterier som ligger til grunn for bedømmingen. Alle deltagere får tilsendt en brosjyre som beskriver hvordan konkurransen gjennomføres og en innføring i hovedkriteriene som benyttes i bedømmingen. 

Det er altså ikke noen sammenheng mellom det å kun bli raskest ferdig og det å bli kåret til Norgesmester. Den 18. oktober arrangeres de kvalifiserende heatene og de seks deltagere med høyest poengsum etter gjennomføringen tar med seg sin poengsum til semifinalene som arrangeres den 19. oktober. De fire deltagere som etter semifinalene har høyest sammenlagt poengsum konkurrere i finalene om første, andre, tredje og fjerdeplass i Norgesmesterskapet. 

Har du lyst til å delta i det aller reneste norgesmesterskapet her til lands? 

Fyll ut påmeldingen under og svar på et par enkle kvalifiserende spørsmål. Vi tar kontakt med alle som har meldt seg på, i forbindelse med uttaket til selve konkurransen som foretas fortløpende. 

Påmeldingsskjema, trykk HER

Med vennlig hilsen 

Fagsjef Storkjøkkenleverandørene

Joe Harald Strand 

Telefon: 950 95 538

Epost: joe.​harald.​strand@​nhosh.​no